De MMvG kan adviseren en bemiddelen in een onderzoek of motorrijden met een handicap binnen de wettelijke bepalingen mogelijk is. Welke aanpassingen gemaakt kunnen worden aan pro- en ortheses of aan de motor zelf.
De ervaringsverhalen spreken voor zich. Ze overtuigen dat motorrijden niet op hoeft te houden na een ongeval of bij een aandoening. Dat ook met een aangeboren beperking het besturen van een motorfiets geen onbereikbaar doel is.
De weg terug in het motorzadel heeft vele lotgenoten tot ver over hun grenzen gebracht. De leden van de MMvG willen hun eigen kennis en ervaring delen met degenen die in deze passie geloven. De passie die motorrijden kan geven!
Nu, twee decennia verder, is dit project uitgegroeid tot een, ook internationaal, uniek fenomeen. Overheid en bedrijfsleven strijden schouder aan schouder voor de belangen van gehandicapten met een passie voor motorrijden. Want motorrijden betekent méér dan alleen mobiliteit. Het is beleving, vrijheid, 'a way of life'... Maar als lichamelijke beperkingen roet in het eten gooien, blijft vaak toch die passie bestaan. En dan komt de waarde én het maatschappelijk belang van het MMvG-project in beeld.
Het door de projectgroep ontwikkelde systeem, de MMvG-methode, maakt het in veel gevallen voor mensen met een lichamelijke beperking tóch mogelijk om op een veilige, verantwoorde en legale manier (weer) met de motor op pad te gaan. Met inachtneming van wet en regelgeving wordt gezocht naar adequate oplossingen voor de gerezen problemen. En vaak met succes. Werkend volgens een secuur omschreven protocol, wordt 'gehandicapt zijn' tot een relatief begrip gemaakt.
Motorrijden met een handicap? Daar passen wij een mouw aan!
Om legaal met de motor aan het verkeer te mogen deelnemen, moet je een rijbewijs A hebben. Het CBR (een stichting, opgericht in 1927) is het bureau dat door de overheid is aangewezen om te beoordelen of men op verantwoorde wijze de weg op kan. Maar hoe gaat dat nou als je gehandicapt bent?We kunnen twee categorieën onderscheiden. Ten eerste is er een groep kandidaten die nog niet eerder een motorrijbewijs heeft behaald en dus vooraan moet beginnen. De tweede groep heeft eerder wel een rijbewijs A behaald,maar heeft later als gevolg van ziekte of ongeval lichamelijke beperkingen opgelopen. De procedure start in beide gevallen met het invullen van een Eigen Verklaring. Dit is een formulier met vragen over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de kandidaat.